Seattle Split Level


2021-2023 ( in construction)
Seattle, WA
2,000 sf remodel + addition
A remodel and addition project for a prototypical 1950's split-level residence in Seattle, home to a young creative couple and their three c hildren. The primary project objectives were to replace the awkward split-level entry with a new glass stair tower, allowing natural light to reach deeper into the communal spaces of the house.  Additionally, the project aimed to create a connection between the existing living and work spaces on different floo

rs through the addition of a third floor.

Practical updates to the residence included expanding storage and parking in the garage. This updated also provided the opportunity to add an outdoor deck off of the main level, which not only enhanced functionality, but also added visual interest to the otherwise flat facade.